• english
  • romana
  • françs
  • deutsch

Ultimele stiri

Am lansat VIDEO CV-ul

VIDEO CV-ul este mult mai atractiv decat CV-ul clasic, iar cei care au incercat aceasta metoda si-au gasit mai repede un loc de munca. »»

Munca in U.K pt. oricine ! - in 2 saptamani esti in UK!

Locuri de munca in UK, disponibile pe toata perioada anului, in azile de batrani si clinici private, pe tot teritoriul Marii Britanii pentru pozitii de ingrijire batrani si bolnavi, ajutori la bucatarie, personal pentru curatenie, asistente medicale, »»

Locuri de munca in Italia

Locuri de munca la menaj sau ingrijire batrani in Italia. »»

Locuri de munca in strainatate

Locuri de munca in Anglia. Romanii pot muncii legal in U.K dupa 1 an ca Au Pair. »»

ASISTENTE MEDICALE IN U.K si CIPRU

Se cauta asistente cu experienta de minim 3 ani, avand cunostiinte lb. engleza bune pentru a lucra in U.K sau »»

Au Pair in ANGLIA

Contracte de Baby-Sitting in Anglia! Numai prin noi ajungi in Anglia asa de repede si ieftin. In maxim 3 saptamani de la »»

Job de 2500$ in U.S.A

Esti student sau masterand? Vrei sa castigi 10.000$ in doar 4 luni pe perioada vacantei de vara? Daca ti se »»

Work and Travel USA

Munceste, distreaza-te si calatoreste la vara in America! Profita si tu de unicii ani ai studentiei! Numai »»

Pleaca in ANGLIA in 3 saptamani !!!

Ai pana in 28 ani? Atunci poti sa ajungi sa lucrezi in ANGLIA in maxim 3 saptamani prin programul »»

Operatori CNC in CANADA

Se cauta operatori CNC pentru Canada avand cunostiinte solide de lb. engleza. »»

WEBDESIGN pt. STUDENTI PART-TIME

Angajam part-time studenti cu cunostiinte in webdesign si programare, dornici sa isi suplimenteze veniturile. Intra in echipa noastra! »»

ASISTENTE STOMATOLOGIE

Clinica privata de stomatologie din Kuwait selecteaza urgent 4 asistente cu minim 2 ani experienta si cunostiinte bune lb. engleza. Se ofera »»

TEHNICIENI ELECTRICI SI MECANICI

Selectam pentru companii din Emirate si Cipru tehnicieni mecanici motoare si refrigeratori, tehnicieni asistenti, sudori, instalatori, »»

ANGAJAM PERSOANA PT. BIROUL NOSTRU

Daca esti o persoana cu cunostiinte solide de limba engleza si dornica sa te alaturi unui colectiv tanar »»


Esti candidat?

Completeaza formularul de aplicare acum!

» for CVro click here
» for CVen click here


Cauta job!


Cuvinte cheie:

Tara:

Pozitia dorita:
Cautare familii Au-Pair

Data inceperii:

Tara familiei:

Tara Au-Pair-ului:

Oras:

Copii (max):
Nume:
Sfaturi cariera

Curriculum Vitae >>
Scrisori de intentie >>
Totul despre interviu >>
Trucuri si sfaturi >> 
Cum iti negociezi primul salariu >>
Unde gresesc candidatii
Selectia candidatilor >>

Stiri prin e-mail


 Adresa de email:


Publicitate

Romanii se lovesc de realitatea pietei muncii  
Trebuie sa muncesti din greu daca vrei sa reusesti in cariera!

Conform unui studiu publicat in urma cu cateva saptamani 89% dintre romani si-ar schimba locul de munca pentru un altul mai bine platit iar 28% pentru un program mai lejer. Prin contrast, numai 5% ar cauta un loc de munca cu mai multe responsabilitati.

Surpinzator... nu prea. Romanul este prin cultura orientat spre tunuri, deci daca poti sa faci un salt rapid la un salariu mai mare de ce sa nu o faci. Sau cel putin de ce sa nu ti-o doresti. De ce sa-ti iei un job care presupune mai multe responsabilitati, mai mult efort si o curba de invatare mai lunga?

S-ar spune ca multi dintre romani cred in zicala americana “don’t work harder, but work smarter” (adica nu lucra mai mult, lucreaza mai destept). Ce se ignora insa de obicei este ca cei de langa tine sunt cel putin la fel de destepti ca si tine, iar cativa dintre ei chiar mai destepti. De aceea zicala respectiva e mai mult un mit, decat o regula pe care te poti baza.

Din punctul de vedere al unui consultant in cariera acei 5% dintre romani care aleg sa schimbe jobul actual pe unul cu mai multe responsabilitati sunt cei care fac de fapt cea mai inteligenta si sustenabila mutare. De ce? Motivele ar fi urmatoarele:

- Responsabilitati mai multe inseamna o largirea a orizontului de cunoastinte si experienta, care in cativa ani va deschide cu totul alte perspective in cariera

- Responsabilitati mai multe inseamna interactiune cu mai multi oameni, mai multe contacte si tot atatea oportunitati de networking

- Responsabilitati mai multe insemna si loc de rezultate mai multe, iar in momentul in care incep sa ai rezultate devii vizibil, lumea incepe sa te caute ei pe tine si nu invers

- Responsabilitate mai multa insemna risc scazut de plictiseala la locul de munca; o profesie dinamica te dinamizeaza si pe tine ca persoana

- Si binenteles intr-un final apar si banii mai multi; diferenta este insa ca acesti bani au o baza solida; sunt bani meritati, truditi si care nu vor disparea, pentru ca tot efortul depus in timp ii sustine; ai reusit sa cladesti o temelie profesionala solida care iti garanteaza acest nivel idiferent unde lucrezi; ai o reputatie castigata prin munca grea.

Daca e sa ne intoarcem la mitul anterior “lucreaza mai destept, nu mai mult” atunci cred ca trebuie sa ne uitam la ea strict dintr-o perspectiva personala. Lucreaza TU mai destept decat ai facut-o ieri si nu neaparat mai mult. Dar nu uita... daca lucrezi si mai destept dar si mai mult, rezultatele vor creste exponential, nu incremental. Orice angajator isi doreste un angajat dispus sa se implice mai mult, sa fie mai productiv si care sa fie dispus sa depuna extra efort atunci cand treaba trebuie dusa pana la capat.

Asteptari de viata mai buna poate avea oricine. A visa si a cere este cel mai usor. Mai greu este insa sa pui mana sa faci, sa actioneazi astfel incat lucrurile sa se miste si sa produca rezultate. Pana cand nu vom accepta ca e momentul si pentru noi sa ne asumam responsabilitatea viitorului nostru profesional ne vom baza numai pe noroc si ne vom plange de lipsa lui. Iar asta nu ajuta cu nimic!

E timpul sa vrei mai mult de la viata ta profesionala dar mai important, e timpul sa faci mai mult!