• english
  • romana
  • françs
  • deutsch

Ultimele stiri

Am lansat VIDEO CV-ul

VIDEO CV-ul este mult mai atractiv decat CV-ul clasic, iar cei care au incercat aceasta metoda si-au gasit mai repede un loc de munca. »»

Munca in U.K pt. oricine ! - in 2 saptamani esti in UK!

Locuri de munca in UK, disponibile pe toata perioada anului, in azile de batrani si clinici private, pe tot teritoriul Marii Britanii pentru pozitii de ingrijire batrani si bolnavi, ajutori la bucatarie, personal pentru curatenie, asistente medicale, »»

Locuri de munca in Italia

Locuri de munca la menaj sau ingrijire batrani in Italia. »»

Locuri de munca in strainatate

Locuri de munca in Anglia. Romanii pot muncii legal in U.K dupa 1 an ca Au Pair. »»

ASISTENTE MEDICALE IN U.K si CIPRU

Se cauta asistente cu experienta de minim 3 ani, avand cunostiinte lb. engleza bune pentru a lucra in U.K sau »»

Au Pair in ANGLIA

Contracte de Baby-Sitting in Anglia! Numai prin noi ajungi in Anglia asa de repede si ieftin. In maxim 3 saptamani de la »»

Job de 2500$ in U.S.A

Esti student sau masterand? Vrei sa castigi 10.000$ in doar 4 luni pe perioada vacantei de vara? Daca ti se »»

Work and Travel USA

Munceste, distreaza-te si calatoreste la vara in America! Profita si tu de unicii ani ai studentiei! Numai »»

Pleaca in ANGLIA in 3 saptamani !!!

Ai pana in 28 ani? Atunci poti sa ajungi sa lucrezi in ANGLIA in maxim 3 saptamani prin programul »»

Operatori CNC in CANADA

Se cauta operatori CNC pentru Canada avand cunostiinte solide de lb. engleza. »»

WEBDESIGN pt. STUDENTI PART-TIME

Angajam part-time studenti cu cunostiinte in webdesign si programare, dornici sa isi suplimenteze veniturile. Intra in echipa noastra! »»

ASISTENTE STOMATOLOGIE

Clinica privata de stomatologie din Kuwait selecteaza urgent 4 asistente cu minim 2 ani experienta si cunostiinte bune lb. engleza. Se ofera »»

TEHNICIENI ELECTRICI SI MECANICI

Selectam pentru companii din Emirate si Cipru tehnicieni mecanici motoare si refrigeratori, tehnicieni asistenti, sudori, instalatori, »»

ANGAJAM PERSOANA PT. BIROUL NOSTRU

Daca esti o persoana cu cunostiinte solide de limba engleza si dornica sa te alaturi unui colectiv tanar »»


Esti candidat?

Completeaza formularul de aplicare acum!

» for CVro click here
» for CVen click here


Cauta job!


Cuvinte cheie:

Tara:

Pozitia dorita:
Cautare familii Au-Pair

Data inceperii:

Tara familiei:

Tara Au-Pair-ului:

Oras:

Copii (max):
Nume:
Sfaturi cariera

Curriculum Vitae >>
Scrisori de intentie >>
Totul despre interviu >>
Trucuri si sfaturi >> 
Cum iti negociezi primul salariu >>
Unde gresesc candidatii
Selectia candidatilor >>

Stiri prin e-mail


 Adresa de email:


Publicitate

Arta negocierii 
Datorita competitivitatii pietei locurilor de munca, candidatii se pot considera norocosi sa participe la un interviu, cu atat mai mult sa obtina un job. In momentul in care ai obtinut un job, te sfatuim sa negociezi cu angajatorul termenii ofertei de munca. Secretul negocierii consta in a sti cand sa te opresti.

Fa-ti temele

Negocierea este o arta – una care trebuie practicata.

Mai intai, fa o scurta evaluare a abilitatilor tale de negociere. Te simti confortabil sa negociezi cu un vanzator pretul masinii pe care vrei sa o cumperi? Cat succes aveai in obtinerea primelor sau maririlor de salariu, in cadrul locurilor de munca precedente? Daca ai avut succes in negocierile din trecut, este posibil sa mai ai inca aceste abilitati.

Apoi, consulta revistele de afaceri sau chiar biblioteca locala pentru a te documenta cu privire la tacticile si strategiile de negociere.

De asemenea, daca esti una din acele persoane care platesc intotdeauna pretul cerut, sau care nu a cerut niciodata o marire de salariu, poate ti-ar fi de ajutor sa exersezi, printr-un joc de roluri, impreuna cu un prieten, negocierea ofertei de munca.

Sa stii cand sa te opresti

Negocierea nu inseamna neaparat sa castigi cu orice pret, ci sa ajungi la o intelegere asupra termenilor ofertei unui job, astfel incat sa fii multumit.

Pentru inceput, stabileste care ar fi salariul si beneficiile minime ce corespund necesitatilor tale. Oricare ar fi obiectivele tale – trei saptamani de concediu, in loc de doua, posibilitatea de a calatori sau cea de a avansa la anumite perioade de timp – ele sunt prioritare in cadrul negocierii ofertei tale de munca.

Daca iti concentrezi atentia asupra obiectivelor, si nu asupra castigurilor imediate, vei sti cand este momentul potrivit sa accepti termenii ofertei.

Fii creativ

Nu te gandi doar la salariu, in momentul in care negociezi oferta cu angajatorul, ci, atunci cand este posibil, negociaza si alte categorii de beneficii, ca de exemplu: posibilitatea de a urma niste cursuri de pregatire profesionala, un orar mai flexibil sau un program de munca mai scurt pe parcursul verii.

Trebuie sa iei in considerare toate optiunile, astfel ca la sfarsitul negocierii asupra ofertei sa simti ca decizia pe care ai luat-o este cea potrivita.

Nu te lacomi

Renunta cat esti in varf - daca vei continua negocierea doar de dragul de a te targui, desi ai obtinut o oferta excelenta, vei avea de pierdut.

Compania ar putea sa incheie pur si simplu negocierile si sa iti prezinte oferta finala fara nici o alta discutie, risti sa iti indepartezi viitorul sef, sau si mai rau sa fii refuzat de catre acesta si sa pierzi jobul respectiv. 

Reguli de aur pentru o cariera de succes!
Drumul catre o cariera de succes nu este unic, exista nenumarate cai pentru a obtine o dezvoltare armonioasa a carierei, in functie de dorinta, domeniul, jobul si implicarea de care dai dovada. Astfel, formula “teoretica” de succes in cariera poate fi adaptata fiecaruia, pentru a se dovedi una viabila.

Iata cateva puncte de pornire atunci cand doresti sa iti construiesti o cariera si, de ce nu, cand vrei sa ai o viata armonioasa in general:

1. Stabileste ce ai de rezolvat

Momentul in care incepi sa iti rezolvi problemele si obiectivele de cariera incepe odata cu constientizarea lor. Acesta este primul pas catre un plan de cariera de succes:

- autoevaluarea si constientizarea piedicilor;
- stabilirea obiectivelor 

sunt elemente care te vor determina sa iti construiesti cariera pas cu pas.

2. Invatarea iti imbunatateste cariera

Dupa ce ti-ai stabilit un obiectiv de cariera trebuie sa acumulezi cunostintele care te pot duce catre indeplinirea lui. O cariera adevarata nu se construieste peste noapte, este nevoie de o imbunatatire permanenta, ceea ce presupune perfectionare in jobul pe care il ai prin:

- cursuri de specializare;
- lecturi din domeniu;
- coaching si mentorat. 

3. Actioneaza catre cariera pe care o doresti

Informeaza-te cu privire la firmele angajatoare, trimite CV-ul, scrisoarea de intentie si urmareste anunturile de locuri de munca. Daca jobul actual nu te satisface sau ai impresia ca stagnezi, fa urmatorul pas pentru a obtine cariera pentru care muncesti.

4. Evalueaza ce este mai bun pentru cariera ta

Inainte de a accepta un job doar pentru ca iti permite promovarea sau un plus de bani la salariu, evalueaza toate ofertele de locuri de munca si decizia potrivita. Ia in considerare:

- riscurile jobului sau ale companii;
- beneficiile sub forma baneasca;
- motivarea din punct de vedere profesional, ceea ce iti permite dezvoltarea carierei: oferta de cursuri, apreciere directa, training, forme de mentorat. 

5. Persevereaza pentru succesul autentic

Dezvoltarea carierei inseamna adesea obstacole, care se concretizeaza, de multe ori in:

- limitarile fisei postului sau, din contra, o fisa a postului mult prea incarcata; 
- un manager care nu iti apreciaza adevarata valoare la job; 
- echipa care nu iti sustine munca; 
- atmosfera tensionata la job care nu iti permite sa iti folosesti aptitudinile pentru propria cariera. 

Ca sa depasesti toate aceste probleme trebuie sa perseverezi in lupta ta pentru a te impune, a cauta ce este mai bine pentru cariera ta si a-ti schimba jobul cu unul care se potriveste cu ceea ce vrei si meriti. Fa fata provocarilor si iti vei construi cariera dorita!