• english
  • romana
  • françs
  • deutsch

Ultimele stiri

Am lansat VIDEO CV-ul

VIDEO CV-ul este mult mai atractiv decat CV-ul clasic, iar cei care au incercat aceasta metoda si-au gasit mai repede un loc de munca. »»

Munca in U.K pt. oricine ! - in 2 saptamani esti in UK!

Locuri de munca in UK, disponibile pe toata perioada anului, in azile de batrani si clinici private, pe tot teritoriul Marii Britanii pentru pozitii de ingrijire batrani si bolnavi, ajutori la bucatarie, personal pentru curatenie, asistente medicale, »»

Locuri de munca in Italia

Locuri de munca la menaj sau ingrijire batrani in Italia. »»

Locuri de munca in strainatate

Locuri de munca in Anglia. Romanii pot muncii legal in U.K dupa 1 an ca Au Pair. »»

ASISTENTE MEDICALE IN U.K si CIPRU

Se cauta asistente cu experienta de minim 3 ani, avand cunostiinte lb. engleza bune pentru a lucra in U.K sau »»

Au Pair in ANGLIA

Contracte de Baby-Sitting in Anglia! Numai prin noi ajungi in Anglia asa de repede si ieftin. In maxim 3 saptamani de la »»

Job de 2500$ in U.S.A

Esti student sau masterand? Vrei sa castigi 10.000$ in doar 4 luni pe perioada vacantei de vara? Daca ti se »»

Work and Travel USA

Munceste, distreaza-te si calatoreste la vara in America! Profita si tu de unicii ani ai studentiei! Numai »»

Pleaca in ANGLIA in 3 saptamani !!!

Ai pana in 28 ani? Atunci poti sa ajungi sa lucrezi in ANGLIA in maxim 3 saptamani prin programul »»

Operatori CNC in CANADA

Se cauta operatori CNC pentru Canada avand cunostiinte solide de lb. engleza. »»

WEBDESIGN pt. STUDENTI PART-TIME

Angajam part-time studenti cu cunostiinte in webdesign si programare, dornici sa isi suplimenteze veniturile. Intra in echipa noastra! »»

ASISTENTE STOMATOLOGIE

Clinica privata de stomatologie din Kuwait selecteaza urgent 4 asistente cu minim 2 ani experienta si cunostiinte bune lb. engleza. Se ofera »»

TEHNICIENI ELECTRICI SI MECANICI

Selectam pentru companii din Emirate si Cipru tehnicieni mecanici motoare si refrigeratori, tehnicieni asistenti, sudori, instalatori, »»

ANGAJAM PERSOANA PT. BIROUL NOSTRU

Daca esti o persoana cu cunostiinte solide de limba engleza si dornica sa te alaturi unui colectiv tanar »»


Esti candidat?

Completeaza formularul de aplicare acum!

» for CVro click here
» for CVen click here


Cauta job!


Cuvinte cheie:

Tara:

Pozitia dorita:
Cautare familii Au-Pair

Data inceperii:

Tara familiei:

Tara Au-Pair-ului:

Oras:

Copii (max):
Nume:
Sfaturi cariera

Curriculum Vitae >>
Scrisori de intentie >>
Totul despre interviu >>
Trucuri si sfaturi >> 
Cum iti negociezi primul salariu >>
Unde gresesc candidatii
Selectia candidatilor >>

Stiri prin e-mail


 Adresa de email:


Publicitate

5 greseli frecvent intalnite in Scrisorile de Intentie 
Angajatorii citesc mii de CV-uri pe parcursul carierei lor. La un moment dat, toate par sa semene intre ele – misiunea ta este sa iti creezi un CV deosebit, introdus de o Scrisoare de Intentie eficace.

Un CV, desi contine o lista a tuturor realizarilor tale, nu poate reda aspecte ale personalitatii tale sau pasiunea ta pentru un anumit job. O scrisoare de motivatie este mijlocul perfect prin care poti sa ii prezinti angajatorului mai multe detalii despre tine ca persoana: care sunt realizarile tale, ce ii poti oferi (ce abilitati ai pentru acest job) si prin care poate observa si cum te exprimi. Mai mult decat atat, iti poti formula ideile in paragrafe, nu trebuie punctate schematic.

Multi candidati petrec ore intregi pentru crearea fiecarei sectiuni a unui CV, iar apoi ataseaza acestuia o Scrisoare de Intentie plina de greseli si compusa in graba, fara sa realizeze ca, de fapt, aceasta este la fel de importanta ca si CV-ul.

Incearca sa eviti erorile de ortografie sau de tastare, folosind pentru crearea Scrisorii de Intentie un program editor de texte, ca de exemplu Microsoft Word, care ofera posibilitatea verificarii automate a textului. Este bine sa citesti documentul cu voce tare, dupa ce ai terminat, pentru a depista eventualele greseli omise. Dupa ce ai verificat de cel putin doua ori Scrisoarea, o poti atasa CV-ului tau si apoi trimite.

In continuare, iata modalitatile de rezolvare a altor greseli des intalnite in Scrisorile de Intentie.

Nu uita sa mentionezi denumirea jobului

Una din primele fraze ale Scrisorii de Intentie, dupa ce, bineinteles, ai salutat persoana careia ii este destinata, trebuie sa contina denumirea jobului la care vrei sa te inscrii. Daca in anuntul cu jobul respectiv era mentionat si un cod pentru acesta, include si numarul respectiv. Este o idee buna sa mentionezi si sursa de la care ai aflat despre acest job disponibil.

Iata motivul pentru care trebuie sa mentionezi toate aceste amanunte: angajatorii trebuie sa gestioneze toate anunturile de joburi ale companiei lor, si nu vor putea ghici la care dintre ele te referi sau la care doresti sa te inscrii. De asemenea, prin mentionarea acestor simple amanunte, poti castiga angajatorul, deoarece ii usurezi munca si va fi mai receptiv atunci cand iti va citi CV-ul.

Pericolul crearii unei Scrisori de Intentie impersonale

Este o mare greseala sa trimiti aceeasi Scrisoare de Intentie fiecarui angajator, schimband doar numele persoanei careia ii este adresata.

Ideea de baza a unei Scrisori de Intentie este de a parea personala. O Scrisoare de Intentie de succes trebuie personalizata in functie de caracteristicile companiei careia ii este destinata. Mentioneaza eventuale evenimente recente sau proiecte ale companiei sau dovedeste-le ca ai cateva cunostinte despre realizarile anterioare ale firmei – toate acestea vor demonstra faptul ca esti interesat de a te alatura echipei respective, ca esti interesat de job, prin faptul ca ai facut cercetari despre companie, inainte de a i te adresa.

Nu repeta ideile din CV

Multi candidati fac aceasta greseala, copiind practic toate informatiile din CV si incluzandu-le in Scrisoarea de Intentie – este o pierdere de timp si probabil o pierdere a sansei de a fi ales pentru job. Scrisoarea de Intentie trebuie sa ofere ceea ce nu poate oferi CV-ul – de exemplu, contributia si realizarile tale profesionale in cadrul ultimului loc de munca sau cum ai rezolvat situatii dificile.

Ideea este ca angajatorul are deja CV-ul tau – Scrisoarea de Intentie nu trebuie sa il repete, ci sa exprime ceva nou.

Ce poti face pentru mine?

Motivele pentru care isi doresc job-ul respectiv, mentionate de candidati in Scrisoarea de Intentie, sunt de cele mai multe ori formulate astfel:

• „Am nevoie de bani”
• „Mi se pare destul de interesant acest post”
• „De mic copil imi doream sa lucrez pentru aceasta companie”
• „Am nevoie de experienta in acest domeniu”
• „Un job in cadrul companiei dvs. mi-ar ajuta in cariera, doarece sunteti cei mai buni in acest domeniu”

Iata ultimele stiri: companiile nu prea sunt interesate de nevoile tale. Nu te angajeaza pentru a-ti imbunatati viata sau pentru a-ti asigura un venit – te angajeaza pentru ca au nevoie de tine.

Acest lucru inseamna ca Scrisoarea de Intentie trebuie sa se bazeze pe nevoile companiei si cum poti tu sa ii ajuti, nu pe modul in care poate compania sa te ajute.

Pentru un bun inceput, verifica informatiile din anuntul jobului, cu privire la cerintele acestuia, iar apoi, in Scrisoarea de Intentie, discuta punctual aceste cerinte si, in special, care sunt competentele tale pentru a le face fata. In acest fel, ii vei convinge ca au nevoie de tine pentru jobul respectiv.

Un ultim sfat: incearca sa descrii cum poti contribui la reusitele companiei, pastrand o nota increzatoare si modesta in acelasi timp. Da dovada de entuziasm si de o atitudine pozitiva, si vei crea o Scrisoare de Intentie de succes.

Scrisoarea de intentie conteaza

DanfilJobs, 2007-01-21
Scrisoarea de intentie este puntea de legatura dintre CV si locul de munca ales ca obiectiv.Ea este un fel de ambasador care iti reprezinta interesele in cadrul firmei respective.

In momentul redactarii scrisorii trebuie sa ai in vedere faptul ca cel care o va citi nu este interesat atat de ceea ce vrei cat de contributia ta in cadrul firmei respective.Din textul scrisorii trebuie sa reiasa clar ceea ce poti face pentru compania respectiva, nu ceea ce iti oferi tie .Ceea ce ai de oferit trebuie sa starneasca interesul angajatorului si sa-l determine pe acesta sa fixeze o data pentru interviu.

Prin tonul scrisorii tale trebuie sa dat impresia de hotarare, nu de disperare.
O alta intrebare care trebuie lamurita :"Cu sau fara fotografie?". Fotografia nu este necesara decat in cazul unor job-uri pentru actori, fotomodele, prezentatori TV si altele unde imaginea conteaza.Oricum angajatorul te vede la interviu.

Unii aplicanti atrag in mod gresit atentia asupra punctelor lor slabe, in loc sa sublinieze calitatile. Evitati propozitiile de genul: "Desi nu am experienta in domeniu sunt interesat de postul x" sau "Nu sunt prea bine pregatit pentru acest post, dar am visat intotdeauna sa lucrez in acest domeniu".

Trebuie sa va accentuati calitatile, abilitatile precum si cunostintele pe care le aveti legate de activitatea companiei respective. Nu uitati sa atasati si CV-ul despre care amintiti in scrisoare. Niciun angajator nu va pierde timpul asteptand CV-ul, ci va trece la aplicantul urmator. La sfarsitul scrisorii nu uitati sa semnati, o scrisoare trebuie personalizata. Un angajator poate interpreta lipsa semnaturii drept neglijenta. 

Model de scrisoare de intentie 1
DanfilJobs, 2007-01-21
Completati spatiile libere cu informatiile care va caracterizeaza. Editati scrisoarea in asa fel incat sa evidentieze cat mai bine aptitudinile si experienta detinute.

Stimate Domnule/Doamna,

Va adresez aceasta Scrisoare de Intentie ca raspuns la anuntul dumneavoastra pentru postul vacant pe care il aveti in companie, anunt publicat --------.

Deoarece am absolvit studiile de ---------------------, consider ca am acumulat multe cunostinte in domenii ca ------------- pe care astept cu nerabdare sa le pun in practica.

Sunt o persoana dinamica, cu aptitudini foarte bune de comunicare, dobandite in experienta mea de ---------, responsabila, hotarata, interesata in perfectionarea profesionala in domeniul -------. Mi-as dori sa am sansa de a lucra in compania dvs. unde as putea sa-mi pun in evidenta capacitatile intelectuale si experienta acumulata (conform CV anexat) pentru a indeplini sarcinile si scopurile companiei cat si pentru dezvoltarea carierei mele.

Daca veti considera ca motivatia si calificarea mea sunt oportune pentru obtinerea unui loc in cadrul companiei dumneavoastra sunt disponibil in orice moment pentru a fi contactat in vederea discutarii detaliilor unei posibile colaborari.

Va multumesc,
------------- 

Model de scrisoare de intentie 2
DanfilJobs, 2007-01-21
Stimate Domnule/Doamna,

In urma anuntului publicat in -------- , va solicit angajarea mea pe postul de -----------.

Am absolvit in --------, Universitatea ----, Facultatea -----, iar in prezent lucrez pe postul de -------- la ----------.

In perioada de munca am acumulat multe aptitudini necesare unui ---------. Consider ca posed abilitati pentru o buna comunicare, motivare si buna organizare a muncii si, de asemenea, ma simt pregatit de a le folosi la noul loc de munca.
Doresc sa continui ascensiunea in cariera prin specializarea in acest domeniu in cadrul societatii dvs.

Cred ca aptitudinile, cunostintele si entuziasmul meu imi acorda o sansa in plus pentru acesta pozitie. Mai multe detalii le puteti afla din Curriculum Vitae atasat.

In cazul in care considerati ca sunt un candidat potrivit pentru a ocupa postul dvs, va rog sa ma contactati la numarul de telefon de mai sus pentru a stabili un interviu.

Cu sinceritate,
-----------